Leivoin pakastimesta löytyneistä omenaviipaleista piirakan, joka syntyi osittain Pirkan piirakkapohjasta ja osittain omasta päästä. Pohjan päälle siis tein seoksen, johon tuli 1 kermaviilipurkki, 1 dl maitoa, 1 kananmuna ja 0,5 dl sokeria. Tähän päälle omenaviipaleet, kanelia ja muruseos. Pirkan ohjeessa neuvottiin paistamaan 225 asteessa, joka oli liian kuuma muruseokselle, lopulta piirakka oli leivinpaperilla peitettynä uunissa ensin 225:ssa tunnin ja puoli tuntia 100 asteessa...joten pitää vielä hieman miettiä. Ehkä piirakkaa olisi kannattanut ensin kypsentää ilman muruseosta ja sitten heittää se hetkeksi päälle ja uuniin.
No ainakin piirakka silti maistui! Jäätelön kanssa namnam.
1 kommenttia:
Maistaja tykkäsi joo. Kivaa kun sinulla on tämä blogi. :)
Lähetä kommentti