Olen ihan hirveän innoissani erilaisista raakaravintopatukoista, joita saa ostaa Ekolosta ja Punnitse ja säästä -kaupasta. Ne ovat hyvät tapa syödä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, joita en muuten pysty pureskelemaan. Ainoa huono puoli on hinta, yhdellä patukalla on hintaa 1,5 - 3 euroa. Päätin siis tehdä patukoita itse! Tutkailin läpi kaikki mahdolliset reseptit netistä (tai murto-osan oikeasti) ja jostain kevään Sport-lehdestä, ja päädyin kokeilemaan jotain niiden pohjalta.
Käytin siis aika lailla improvisoiden aineksia. tajusin vasta patukat tehtyäni että olisin voinut mitata ainesosat. Ainakin nämä on suht. tarkkoja:
200 gr taateleita
200 gr kuivattuja persikoita
5 rl maapähkinävoita
Lisäksi:
juoksevaa hunajaa
kuorittuja auringonkukansiemeniä
pähkinärouhetta
ruisleseitä
Uskollinen möösäyskoneeni (Lidlistä kai) murskaa pähkinät, siemenet ja muusaa kuivatut hedelmät!
Vuorossa taatelit:
Tehdessäni huomasin, että paras tapa on muusata aineosat erikseen ja sitten sekoittaa ne keskenään.
Sitten kun taikina on tarpeeksi tönkköä ja koostumus sellainen, kuin haluat, kasta käsiä vedessä ja muotoile pötkyjä. Laitoin sellaisenaan hetkeksi jääkaappiin ja n. tunnin päästä käärin yksittäin leivinpaperinpaloihin ja pakastimeen.
Itse laitoin tuohon satsiin aika paljon pähkinää, ehkä 2 dl rouhetta. Halvemmaksi tulee ostaa kokonaisia pähkylöitä ja murskata ne sitten itse.
EDIT: Tein itse palautusjuomaa, joka sai helteen keskellä tajunnan palautumaan:
9 dl vettä
2 rl hunajaa
1/4 tl suolaa
loraus sitruunamehua
Hunaja kannattaa sekoittaa 1 dl:an kuumaa vettä, niin homma helpottuu. Oudon makuista, mutta parantaa oloa helteellä kummasti.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti