Äiti paiskoi mukaan mausteita, siihen tuli hompsaus kardemummaa, inkivääriä (siis mausteena) ja neilikkaa. :9 Tehtiin kaksi piirakkaa, toinen pyöreään, aika syvään piirakkavuokaan ja toinen nelikulmaiseen vuokaan. Jälkimmäisessä pohja paistui selkeästi paremmin, pyöreä piirakka piti jossain välissä peittää leivinpaperilla, jottei pinta olisi palanut.
tiistai 24. marraskuuta 2009
Piirakkaa piirakkaa, piirakkaa vaan.
Taannoin tehtiin omenapiirakkaa, josta tuli toooodella hyvää. Tuolla ohjeella ainakin mulla tuli kumman nestemäinen taikina, joten lisäsin leivinjauhoja ja Leseseosta varmaan melkein desin yhteensä, ehkä noin 0,75 dl. Se on vähän mistä tykkää, kiinteää taikinaa on helpompi käsitellä, en tiiä oikein miten se vaikuttaa paistamisaikaan tai -lämpötilaan.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti