Mutta niin, taikinasta tuli aika tynkky! Nam. Voita ja sokeria ja suklaata, mitäpä sitä muuta tarvitsisi. Suklaata laitoin vähän extraa, n. 125 gr per kakku. Leivontakaakaotakin tulee 4 rkl, joten tosi suklaista.
Tuossa siis kulku valmiiksi kakuksi, tulin lopulta siihen tulokseen, että teen kaksi erillistä taikinaa yhden kaksinkertaisen sijasta, sillä jakaminen on aika vaikeaa, jos haluaa kaksi yhtä isoa kakkua. Tein tällä reseptillä mutakakun viikko sitten ja aaaah siitä tuli taivaallinen, joten eiköhän näistäkin tullut. Uunista otettuna sisus on lämmin ja pehmeä, kuori rapea ja jäähtymisen jälkeen kakku ikään kuin painuu tiiviiksi ja maistuu taas erilaiselta. Muuttuuhan jo pelkästään suklaan maku lämpötilan mukaan.
Koitan ehkä muistella taannoin tehtyä omenapiirakkaa tänne, mausteet osuivat nimittäin niin nappiin...hmmm. No katotaan.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti